Sastojci
- 3 Vrecice praska za puding od jagoda
- 9 kasika secera
- 1200ml mlijeka
- 200gr maslaca ili margarina
- 100gr kiselog vrhnja
- 250gr piskota
- 500gr jagoda
- 400ml vrhnja za slag
- maslac za podmazivanje kalupa
Priprema
- 1.
Spojiti prasak za puding i secer ,i kratko promjesati .
Odvojiti 20 kasika od hladnog mlijeka da se razmuti smjesa pudinga i secera.
Ostatak mlijeka staviti kuhati i kad prokuha maknuti sa strane,uliti razmucenu smjesu i skuhati puding.
- 2.
U jos vruci puding pomjesati narezani maslac,a nakon toga i kiselo vrhnje.
- 3.
Piskote razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smjesu,te sve dobro promjesati.
- 4.
Oprane jagode narezati na polovice.
- 5.
Kalup dimenzije 35x20cent.namazati sa maslacem i u njega istresti pola smjese.
Istresti pola smjese u kalup i maksimalno poravnati.
- 6.
Poredati jagode u kalup na prvu smjesu.
- 7.
Preko jagoda staviti ostatak smjese i utisnuti je izmedju jagoda.
- 8.
Smjesu staviti u frizifer na hladjenje 2-3 sata.
- 9.
Nakon 2-3 sata ,umutiti vrhnje za slag u slag,premazati preko smjese i opet staviti u ftizider da se dobro ohladi prije posluzivanja,najbolje da prenoci !
No comments:
Post a Comment